Nyomtatás

Szezonértékelés Alsóörsön

Létrehozva:

A főszezon nagyon jól sikerült, az eredeti betervezett bevételeket is túlszárnyalták az eredmények. Így, a szigorú gazdálkodás mellett, megtakarításokkal modellezik a 2021-es esztendőt. Hebling Zsolt polgármesterrel beszélgettünk a szezonról és a zajló beruházásokról.

Nyomtatás

Megkezdte a felkészülést a Resolute KC Alsóörs női kézilabdacsapata

Létrehozva:

Már hűvösebbek a reggelek, a nap sugara is alacsonyabban szelik a tájat. Mindez a nyár végét jelzi, és az is, hogy az alsóörsi sportcsarnokban megindult az élet. A kézilabdában is hamarosan elindul az őszi szezon. A Resolute KC Alsóörs női kézilabdacsapata is megkezdte a felkészülést. Az edzésen jártunk.

Nyomtatás

XXVI. Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Napok

Létrehozva:

Huszonhatodik alkalommal tartották meg a Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivált a Sirály Parkban. Idén a koronavírus mindent felülírt, a rendezvény szervezőinek módosítaniuk kellett az eseményt, de így is színvonalas négy nappal kedveskedtek a vendégeknek. A megnyitó keretein belül Hebling Zsolt polgármester átadta az Alsóörsért kitüntetést Dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselőnek.

Nyomtatás

Biztonságos élmény az alsóörsi strand

Létrehozva:

Bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót tartottak az alsóörsi strandon a vízimentők. A legfontosabb közösségi értéknek nevezte a biztonságot Hebling Zsolt. Az önkormányzat jó kapcsolatot ápol a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával, a strandon ők felügyelnek a biztonságra.

Nyomtatás

A Balaton népszerű strandja az alsóörsi

Létrehozva:

Hétvégén csúcs van az alsóörsi strandon, hét közben azonban kevesebben vannak, mint az elmúlt években. Akiknek a vírushelyzet miatt már nincs szabadságuk, azok szombat-vasárnap strandolnak, ezért akkor, ha jó az idő, megtelik a gondozott gyepfelület. A szolgáltatók szerint július végétől már érkeztek külföldi, főleg német ajkú vendégek is.

Nyomtatás

Zajlik a felkészülés

Létrehozva:

Július közepén kezdte meg az őszi bajnoki idényre a felkészülést az alsóörsi labdarúgócsapat. Hidegzuhanyként ért mindenkit, hogy március közepén, a koronavírusjárvány miatt befejeződött a bajnokság, sőt edzéseket sem lehetett tartani

Nyomtatás

A művelődési ház felújítása és a strand elismerése Alsóörsön

Létrehozva:

Dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő nemrégiben hozta nyilvánosságra, hogy az alsóörsi önkormányzat 30 millió forint támogatást nyert meg a Magyar Falu Program keretén. Az összeget az Eötvös Károly Művelődési Ház felújítására használhatják fel. Hebling Zsolt polgármester örömét fejezte ki, hiszen ezáltal valamennyi önkormányzati épület korszerűvé válik, a XXI. századnak megfelelően. Mindezek mellett az is örömteli hír, hogy a település strandja idén is elnyerte a Kék Hullám Zászló öt csillagos elismerését.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.