Nyomtatás

Balatonakarattyán járt a Mikulás

Létrehozva:

Látványos, táncos műsorral fogadták a Mikulást Balatonakarattyán. A Macskák című musicalből adtak elő, közel húsz gyerek vett részt a produkcióban. Volt éneklés is, és minden jó gyerek kapott egy ajándék csomagot.

Nyomtatás

100 éves a Honvéd Üdülő

Létrehozva:

Jeles évfordulót ünnepeltek Balatonakarattyán az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban. Száz évvel ezelőtt vásárolták meg azt a területet, ahol napjainkig működik a katonák pihenését és feltöltődését hivatott intézmény. A centenárium alkalmából Áder János köztársasági elnök csapatzászlót adományozott az üdülőnek, és egy könyvet is bemutattak az eltelt időkről. Balatonakarattya polgármestere a jó együttműködés jelképeként zászlószalagot adományozott az üdülőnek.

Nyomtatás

Közmeghallgatás Balatonakarattyán

Létrehozva:

Közmeghallgatáson mutatták be a település vezetői Balatonakarattyán az elmúlt időszak történéseit. Nagy lemaradást kell behozniuk – hangzott el, de jó úton haladnak. Számos fejlesztésről tudtak beszámolni. Kiosztották a település új díszpolgári címeit, valamint Balatonakarattyáért érdemérmeket is adományoztak.

Nyomtatás

Egy tök, két tök, sok tök

Létrehozva:

Egy tök, két tök, sok tök, lesz sülttök, ha süttök! Ezzel a szlogennel határozta el a Balatonakarattyai Nyugdíjas Klub Egyesület soha nem nyugvó, lelkes csapata, hogy idén is megrendezi, megszervezi a Töknapot a Körszínpadnál.

Nyomtatás

Sör és csülök fesztivál másodszor

Létrehozva:

Tavaly rendezte meg első alkalommal, ám hagyományteremtő szándékkal az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ a Sör és csülök fesztivált. A rendezvény sikerét mutatja, hogy idén már 21 csapat ragadott fakanalat vándordíjért. A versenyzők között voltak a társszervek, katonai alakulatok, civil szervezetek és baráti társaságok.

Nyomtatás

Öt év az önállóság útján

Létrehozva:

Öt éve tette meg az első lépést az önállóság útján Balatonakarattya. A település a 2012. augusztus 5-én tartott népszavazással nyilvánította ki függetlenségi szándékát, és ezt minden évben megünneplik. Az évfordulón sportversenyekkel, koncertekkel, falunapi hangulattal várták a lakosokat és a vendégeket.

Nyomtatás

Ízek, borok, hangulatok Balatonakarattyán

Létrehozva:

Vörösborban pácolt vaddisznó, kézműves hamburger, vadas marha, halászlé, borjú- és marhapörkölt, mellé a borrendek ízletes fehér és rozé borai, háttérben pedig andalító, vagy éppen pezsdítő dallamok. Nem is kell ennél tökéletesebb program egy nyári hétvégén. Ezért is népszerű évről évre a balatonakarattyai „Ízek, borok, hangulatok” rendezvény.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.