Nyomtatás

Ökröt is sütöttek Balatonvilágoson (videó)

Létrehozva:

A hétvégén rendezték meg a Balatonvilágosi Falunapokat. Az esemény keretében fellépett a község testvértelepülésének művészeti csoportja, voltak népi gyermekjátékok és ökröt is sütöttek.

Nyomtatás

Érvénytelen lett a helyi népszavazás Balatonvilágoson (videó)

Létrehozva:

Érvénytelen lett a helyi népszavazás Balatonvilágoson vasárnap, miután a  részvétel nem érte el az ötven százalékot. A vasárnap tartott voksoláson arról nyilvánítottak véleményt a helyiek, hogy Somogy vagy Veszprém megyéhez tartozzanak-e. Az érvénytelen referendum miatt Balatonvilágos továbbra is Veszprém megyéhez tartozik majd.

Nyomtatás

135 éve született Albert Schweitzer (videó)

Létrehozva:

135 évvel ez előtt született a Nobel- békedíjas orvos, teológus, orgonaművész Albert Schweitzer. Az évforduló alkalmából a hétvégén emléktáblát avattak a balatonvilágosi Club Aligában. Az esemény kezdeményezője dr. Hernádi Mária főorvos volt, aki már székesfehérvári rendelőjén is elhelyeztetett egy hasonló emléktáblát.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.