Nyomtatás

Küngös is részt vesz az Idősügyi Infokommunikációs Programban

Létrehozva:

Összesen 5000, hátrányos helyzetű településen élő idős kap ingyen laptopot. Az Infokommunikációs programmal a kormány célja, hogy a korszerű eszközök hozzájáruljanak az idősek életminőségének javításához, a családtagok idősgondozásból eredő terheinek csökkentéséhez, munkavállalásuk elősegítéséhez, a szociális és egészségügyi ellátórendszer tehermentesítéséhez, továbbá új munkahelyek létrehozásához Küngösön november 30-án kapták meg laptopjaikat a programban résztvevő nyugdíjasok, összesen 12-en.

Nyomtatás

Átadták a felújított küngösi Egészségházat

Létrehozva:

A közel 600 lelket számláló Küngös egy újabb korszerű és energia-hatékony épülettel gazdagodik. A 2003-ban épült Egészségházát 13,5 millió Ft-os Belügyminisztériumi támogatásból és 2,4 millió Ft-os önerőből újították fel. Az épület a háziorvosi rendelőnek és védőnői tanácsadónak ad otthont. A fejlesztésnek köszönhetően az épület korszerű energiaellátást kapott megújuló energia felhasználásával. Nyílászárók cseréje, külső hőszigetelés elhelyezése és fűtésrekonstrukció segítségével jelentős mértékben csökkennek a fenntartási költségek. Közel másfél millió forintból az elhasználódott bútorzat cseréjét is végre tudták hajtani.

Nyomtatás

Falunapokat rendeztek Küngösön

Létrehozva:

Augusztus 19-én és 20-án is emlékeztek és ünnepeltek a Küngösiek. A falunapokon nemcsak Szent István államalapító királyunkat, hanem a 727 esztendős Küngöst is megünnepelték. Volt szentmise kenyérszenteléssel, főzés, játékok, színpadi produkciók, és tűzijáték is. A rendezvényt a Küngösért Alapítvány segítségével Uniós forrásból is sikerült még változatosabbá tenni.

Nyomtatás

Küngös község idei tervei

Létrehozva:

A költségvetés elfogadása után beszélgettünk Szabó Gergely polgármesterrel a település idei fejlesztési terveiről. A falu vezetése jól veszi a felmerülő kihívásokat, a megnyíló lehetőségeket igyekeznek a lehető legjobban kihasználni.  

Nyomtatás

Népszerűek a küngösi feldolgozó üzem termékei

Létrehozva:

Országosan is egyre népszerűbbek a küngösi zöldség-gyümölcs feldolgozó üzemben előállított termékek. A nagymamáink jól bevált receptjei alapján, gondos, szakértő kezek készítik a savanyúságokat, kompótokat és lekvárokat. Népszerű termék a citromos és narancsos tökvarázs kompót. A bicske lekvárként és szörpként is bevált. A lecsó pedig mindig hamar elfogy. 

Nyomtatás

Újraéledő háztáji gazdaság Küngösön

Létrehozva:

A nyolcvanas években még virágzott Küngösön a magántermelés. Pótkocsival szállították eladásra az állatokat az állami gazdaságokba és sokaknak volt saját konyhakertje. Ez a rendszerváltozás után leépült és az emberek többsége lassan felhagyott a termeléssel, gazdálkodással. Ezen a helyzeten változtatott Küngös egy pályázat keretében. Az eddigi tapasztalatok szerint jól bevált a helyi gazdasági közösség újraélesztése. 

Nyomtatás

Projektzárót tartottak Küngösön

Létrehozva:

Elérték a céljukat. Sikeres projektet valósított meg Küngös. Záró konferencián mutatták be és értékelték a termelőiskola eredményeit. 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.