Nyomtatás

Hálaadó istentisztelet a 120 éves papkeszi templom évfordulóján

Létrehozva:

A Papkeszi Református Egyházközség hálaadó istentiszteletre várta az érdeklődőket templomuk megépítésének 120. évfordulója alkalmából. Részt vettek a jeles alkalmon a Dunántúli Református Egyházkerület tisztségviselői és Steinbach József püspök is.

Nyomtatás

A járás önkormányzatai közösen lépnek fel a zavaró szaghatások ellen

Létrehozva:

Papkeszin ülésezett a Kelet-Balatoni Térség Önkormányzati Társulása. Egységes fellépést kezdeményeznek a térségben felmerülő szaghatások ellen. Közösen aláírt levélben fordulnak a környezetvédelmi hatósághoz, hogy vizsgálják meg a levegőtisztaság problémáját és lépjenek fel annak megszüntetése ügyében. Szó volt még arról is, hogy a topos pályázatok második körénél jó lenne, ha egyeztetnének a járás települései, hogy ki-mire akar pályázni. Ez növelheti a hatékonyságot.

Nyomtatás

Járda épült Papkeszin

Létrehozva:

Papkeszi két új fejlesztést is megvalósított a közelmúltban. Befejeződtek egy 130 méteres járda építésének munkálatai, valamint a Colorchemia lakótelepen az új építési telkekhez 300 méter hosszú nagy teherbírású murvás utat hoztak létre. Mindezek összértéke 3,4 millió forint, melyet a község saját költségvetéséből biztosított.

A tudósítás megtekinthető híradónkban.

Nyomtatás

Jó ütemben halad a gabona betakarítása

Létrehozva:

Javában folyik a gabona betakarítás a Papkeszi melletti földeken. A gazdák többsége még a vihar megérkezése előtt igyekezett elvégezni az aratást. A teljes mennyiséget tekintve az átlag alatta maradt a tavalyinak. A minőség viszont a fajtáknak megfelelő az idén.

Nyomtatás

Bocskai napokat tartottak Papkeszin

Létrehozva:

Papkeszin nyolcadik alkalommal rendezték meg a Bocskai napokat a helyi általános iskolában. A honvédelmi napon a gyerekek megismerkedhettek a schwarzlose géppuskával. Föld napja vetélkedőket is tartottak, ahol az ökológiai lábnyom kiszámítása és a növényfelismerés is fontos szerepet játszott.

Nyomtatás

Diákfarsang Papkeszin

Létrehozva:

Farsangi mulatságra gyűltek össze múlt hét pénteken, a papkeszi református általános iskolában. Zsúfolásig megtelt a tornaterem az érdeklődő szülőkkel. A gyermekek izgatottan várták, hogy elkezdődjön a jelmezesek bemutatása.

Nyomtatás

Birkózás világbajnokokkal Papkeszin

Létrehozva:

A birkózás nem tartozik a legnépszerűbb sportok közé. Magyarországon a kézilabda és a labdarúgás mellett háttérbe szorul. Mégis folyamatos az utánpótlás. A legtöbb híresség a vidéki klubokból kerül ki. A BERHI Birkózó Sport Egylet jelenleg 45 lelkes fiatallal készül a versenyekre, Nesó Sándor és Rupp József vezetésével. A múlt héten Papkeszin, az általános iskola tornatermében az Újpest két bajnokával közösen népszerűsítették az olimpia legrégebbi sportját.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.