Nyomtatás

Sárkányok napja Szentkirályszabadján (videó)

Létrehozva:

Minden évben, szeptember elején kerül megrendezésre a Sárkányok napja Szentkirályszabadján. Idén a borús idő ellenére is sokan vettek részt az egész napos rendezvényen, ahol a papírsárkány készítés, reptető és szépségverseny mellett, animációs gyerekprogramokkal és színpadi műsorokkal is várták az érdeklődőket.

Nyomtatás

Még dolgoznak a szentkirályszabadjai szociális házon (videó)

Létrehozva:

Még zajlanak a munkálatok a szentkirályszabadjai Gizella házon, ami a jövőben a helyi szociális szolgáltatásoknak ad majd otthont. Az épületet a Balatonalmádi gesztorságában beadott szociális infrastruktúra fejlesztési program keretében újítják meg. A projektben Almádi és szentkirályszabadja mellet Fűzfő és Felsőörs vesz részt.

Nyomtatás

Zajlik a Gizella-ház felújítása Szentkirályszabadján (videó)

Létrehozva:

Teljesen megújulhat a szociális alapszolgáltatásoknak helyet adó szentkirályszabadjai Gizella-ház. Az épület a Balatonalmádi gesztorságával megvalósuló négy települést érintő szociális fejlesztési pályázat részeként szépülhet meg. A munkálatok jó ütemben haladnak, de várhatóan az átadással a tervezetthez képest késni fognak.

Nyomtatás

Felavatták a szentkirályszabadjai Nemzedékek házát (videó)

Létrehozva:

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében meghirdetett Integrált Közösségi Terek kialakítását célzó pályázaton volt sikeres Szentkirályszabadja Önkormányzata. A Leader pályázat keretében a katolikus közösség használaton kívüli plébániáját újították fel és látták el új funkciókkal.

Nyomtatás

Trianoni megemlékezés Szentkirályszabadján (videó)

Létrehozva:

A trianoni békediktátumot 91 évvel ezelőtt, június 4-én írták alá.  Ezt a napot az Országgyűlés  2010. május 31-én a nemzeti összetartozás emléknapjává nyilvánította. Szentkirályszabadján a tragikus következményekkel járó békéről és a nemzeti összetartozás fontosságáról dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes beszélt.

Nyomtatás

Szentkirályszabadjára látogatott a Köztársasági Elnök felesége (videó)

Létrehozva:

Egy napos látogatást tett Szentkirályszabadján a Köztársasági Elnök felesége, Schmittné Makray Katalin. A településen már 15 éves hagyománynak számító nők hete rendezvényen vett részt, találkozott az általános iskolásokkal, és megtekintette a Faluházat is.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.