Nyomtatás

Elhunyt Bujtor István

Létrehozva:

67 éves korában, hónapok óta tartó betegség után pénteken délután a budapesti Honvédkórházban elhunyt Bujtor István színész, rendező, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója. A direktort csütörtökön szállították a fővárosba további rehabilitációs kezelésre. Július 31-én lett rosszul egy több héten át tartó léböjt kúra következtében. Fertőzés lépett fel a szervezetében és összeomlott a keringése. Életveszélyes állapotban szállították a Csolnoky Ferenc Veszprém Megyei Kórháza, ahol csütörtökig ápolták.

Bár a sajtóban jó néhány találgatás napvilágot látott, a rövid ám hivatalos információk szerint lassan stabilizálódott az állapota, s egy héttel ezelőtt már mindenki úgy gondolta, túl van az életveszélyen. Dr. Tótth Árpád, elmondta, hogy szerdán jó állapotban engedték ki a kórházból, hogy a rehabilitációját a budapesti kollégák folytassák. A híresztelésekkel ellentétben, nem kiadtuk és nem meghalni engedtük el egy másik intézménybe - mondta az orvos igazgató. A színházban pénteken tartják az új évad első premierjét. Bereményi Géza rendezésében ezen az estén mutatják be először a Petőfi Színházban Szabó Magda Régimódi történetét - mindössze néhány órával azután kell a színészeknek a színpadra állniuk, hogy hírét vették igazgatójuk halálának. Megtartjuk az elődást, mert ő is így akarná - áll a színház közleményében. Pénteken 18:30 perckor egyébként a színház dolgozói gyertyagyújtással emlékeznek Bujtor Istvánra a színház épülete előtt.

Varga Róbert sajtóreferens nem kívánt nyilatkozni, annyit mondott, most a gyász pillanataiban mindenkinek nagyon nehéz. A színészeket megviselte a hír, nem lesz könnyű így játszaniuk. Egyedül a Veszprém Megyei önkormányzat alelnöke állt kameránk elé. Nyilatkozatát keddi híradásunkban láthatják.

Megosztás:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.