Nyomtatás

Ünnepi megemlékezés Veszprém Megye Önkormányzatának megalakulására

Létrehozva:

A Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlése alakuló ülésének 26. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezésre hívta az önkormányzatok vezetőit és a megyében működő szervezetek képviselőit. Idén is átadták a hagyományoknak megfelelően a Veszprém Megye Érdemrendje kitüntetést és sor került a Pro Comitatu megyei díjak átadására.

Nyomtatás

Energetikai fejlesztések a kormányhivataloknál

Létrehozva:

A Veszprém Megyei Kormányhivatal sikeresen pályázott a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében kiírt „Középületek energiahatékonysági fejlesztése” című felhívásra. Ennek köszönhetően megyeszerte közel 1 milliárd forint értékben valósítanak meg fejlesztéseket. A projekt célja, a környezetvédelem és a gazdaságosabb működtetés.

Nyomtatás

Váljunk tudatos fogyasztóvá! – kiadvány a mérőórákkal kapcsolatos tudnivalókról

Létrehozva:

Új és ingyenes kiadványokban hívja fel a figyelmet a közműszolgáltatókkal kapcsolatos fogyasztói tudnivalókra a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. A Veszprémben, szeptember 7-én megtartott sajtótájékoztatón többek között az is kiderült: saját érdekünkben sem érdemes hozzányúlni a szolgáltatók által elhelyezett közmű-mérőórákhoz.

A tudósítás megtekinthető híradónkban.

Nyomtatás

Elindult a toborzási kampány a rendőrségnél

Létrehozva:

A rendőrség hazánk kiegyensúlyozott közbiztonsági helyzetét a továbbiakban is meg akarja őrizni. A meglevő határrendészeti igazgatóság mellé egy újabbat fognak létrehozni. A 3000 fős létszámfejlesztésre történő határvadász toborzási kampány elindult szeptember elsejével. A jelentkezők hat hónapos képzésben részesülnek, ez után járőrtársi megbízatást kapnak. 18 és 55 év közöttiek jelentkezését várják Veszprém megyében is, a rendőrkapitányságokon.

Nyomtatás

A Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság vezetője országos megbízatást kapott

Létrehozva:

Ünnepi állománygyűlésen búcsúztatták a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjét, Töreki Sándor dandártábornokot. A leköszönő főkapitány szeptember elsejétől új megbízatást lát el. A belügyminiszter az országos főkapitány bűnügyi helyettesévé nevezte ki. Papp Károly altábornagy döntése értelmében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot Anda György ezredes, a megyei főkapitány eddigi rendészeti helyettese vezeti majd.

Nyomtatás

Magyarországi könyvtárosok vándorgyűlése Veszprémben

Létrehozva:

Veszprémben tartották a Magyar Könyvtárosok Egyesületének 48. vándorgyűlését. Az ország minden részéből érkeztek szakmabeliek, 774-en regisztráltak. Ilyen magas részvétel nem volt jellemző a korábbi években. Az idei szervezésből a megyei könyvtár mellett a balatonalmádi Pannónia könyvtárosai is kivették részüket. 13 szekcióban hallgathattak meg előadásokat az egyesületi tagok, és számos kísérőprogramon is részt vehettek. Az esemény díszvendége Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa volt.

Nyomtatás

Semmelweis nap a Csolnoky Ferenc Kórházban

Létrehozva:

Hiába látjuk a problémát, hiába tudjuk a megoldást, ha nincs meg a hit és a küzdelemhez való akarás – emlékezett meg a 198 évvel ezelőtt született Semmelweis Ignác munkásságáról, dr. Rácz Jenő, a Csolnoky Ferenc Kórház igazgatója. Az intézmény Csillag-termében megtartott ünnepségen kinevezéseket és elismeréseket adtak át a szakorvosoknak és az egészségügyben dolgozóknak.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.